Категорни турнири у НШК-у прилика за младе играче да напредују

Шаховски савез Новог Сада организује категорне турнире за стицање прве, друге, треће и четврте категорије у уторак, 6. фебруара, у просторијама НШК-а у (улици Николе Пашића број 26), са почетком у 19 часова.
sah pixabay
Фото: pixabay.com

На турниру за освајање прве категорије могу да учествују сви заинтересовани играчи који  поседују другу категорију. Темпо игре је 90 минута по играчу за целу партију, а писање партија је обавезно. Услов за стицање прве категорије испуњава двоје првопласираних играча. На турниру за освајање друге категорије могу да учествују сви заинтересовани играчи који поседују трећу категорију. Темпо игре је 60 минута за 40 потеза плус 30 минута до краја партије по играчу, а писање партија је обавезно. Услов за стицање друге категорије испуњава троје првопласираних играча.

На турниру за стицање треће категорије могу да учествују сви заинтересовани играчи који поседују четврту категорију. Темпо игре је 60 минута за 50 потеза плус 15 минута до краја партије по играчу, а писање партија није обавезно. Услов за стицање треће категорије испуњава четворо првопласираних играча. На турниру за стицање четврте категорије могу да учествују сви заинтересовани играчи који не поседују категорију. Темпо игре је 60 минута за 50 потеза плус 15 минута до краја партије по играчу, а писање партија није обавезно. Услов за стицање четврте категорије испуњава петоро првопласираних играча.

Сви турнири ће се играти по Бергеровом систему паровања и по ФИДЕ правилима за стандардни шах. Минималан број учесника за одржавање сваког турнира је десет, односно девет кола, јер ће у супротном турнир бити одложен до пријаве потребног броја играча. Партије ће се играти уторком, средом, четвртком, петком и недељом, а дозвољено кашњење на партију је 30 минута. Заинтересовани могу се пријавити на контакт телефон 060/021-11-99 или на огласној табли у просторијама НШК-а. Играчи су ослобођени котизације, а реквизите обезбеђује организатор.              

И. У.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести