Меч између новосадских шахиста и младих нада Турске: Новосађани славили у свим мечевима

Поводом серије турнира у сусрет стогодишњем јубилеју, Новосадски шаховски клуб организовао је од 25. јуна до 3. јула ове године пријатељске мечеве између шахиста Града Новог Сада и младих нада Турске.
novosadski i turski sahisti
Фото: Приватна архива

Ово је био трећи сусрет који је резултирао добром сарадњом Новосадског шаховског клуба и турских шахиста. У склопу овог сусрета играла су се три меча по Шевенишком систему паровања, двокружно по ФИДЕ правилима за стандардни шах, која су рејтингована код ФИДЕ. Темпо игре је био 90 минута по играчу за првих 40 потеза и 15 минута до краја партије, плус тридесет секунди бонификације за сваки одигран потез почевши од првог.

После занимљивих борби, сва три меча новосадске екипе су успеле да доведу до победа! На А-турниру од 10 мечева, екипа Новог Сада у саставу: интермајстори Драган Којовић и Дејан Лескур, ФИДЕ мајстори Владимир Јотић и Миодраг Јевтић, и Синиша Ремецки победила је седам мечева, а изгубила три. На Б-турниру новосадска екипа за коју су играли: велемајстор Мирољуб Лазић, интермајстори Анђелко Драгојловић и Балинд Нађ Хеђеши, као и ФИДЕ мајстори Вук Савановић и Иван Титов славила је у пет мечева, два је одиграла нерешено, а три је изгубила. Најбољи резултат остварила је новосадска екипа која је учествовала на Ц-турниру у саставу: ФИДЕ мајстор Ненад Димитријевић, и Александар Трајковић, Раде Шолак, Владимир Деже и Томислав Вујевић. Они су девет од десет мечева решили у своју корист и само један одиграли нерешено!

Организатори овог турнира су били новосадски велемајстор Драган Шолак, који већ дуги низ година живи у Турској и тамо има своју, веома успешну, шаховску школу, и члан Управног одбора Шаховског савеза Новог Сада Синиша Ремецки. Директор турнира је био председник НШК-а Милорад Лазић, правду је делио национални арбитар Алмир Гагић као главни судија, док је помоћни судија била Светлана Стојадинов, такође национални судија.

И. У.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести