Међународни турнир у Бачком Добром Пољу: Рогановић на трону

Ресторан „Дурмитор“ у Бачком Добром Пољу био је место одржавања међународног меморијалног шаховског рапид турнира „Војин Булатовић – Бранислав Дринчић“.
milos roganovic
Фото: Miloš Roganović, foto: Youtube Printscreen

Учествовало је 85 играча из Монголије, БиХ и Србије, међу којима су петорица били велемајстори, шесторица интернационални мајстори, шесторица ФИДЕ мајстори, седморица омладинци, а наступиле су и четири шахисткиње. Одиграно је 9 кола по Швајцарском систему, а темпо игре је био је 11 минута по играчу.

Прво место и главну награду од 15.000 динара освојио је велемајстор Милош Рогановић из Врбаса са 8 поена, који је и једини остао непоражен (седам победа и два ремија). Другу позицију заузео је велемајстор Мирослав Марковић из Ниша са 7,5 поена, док је трећепласирани интернационални мајстор Радован Говедарица из Београда са 7 поена. Седморица играча освојила су по 6,5 поена, а најуспешнији међу њима је интернационални мајстор Зоран Рунић из Дворова (БиХ), који се пласирао на четврти степеник. У тој групи налазе се још и новосадски велемајстор Синиша Дражић, интернационални мајстор Иван Средојевић из Љига, суботички интернационални мајстор Новак Чабаркапа, суботички мајсторски кандидат Акош Плетл и новосадски мајсторски кандидат Родољуб Кнежевић. Посебне награде уручене су тројици шахиста: мајсторском кандидату Жарку Дедијеру из Гајдобре за фер-плеј, најбоље пласираном омладинцу Михајлу Домбровском из Оyака и најстаријем учеснику, првокатегорнику Миљану Бајагићу (82) из Бачког Доброг Поља. Најбоље пласирана шахисткиња је интернационални мајстор из Монголије Номин-Ердене Давадемберел, која је у генералном пласману заузела 18. место са 5,5 поена.      

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести