МЕМОРИЈАЛ „ЈОВО МИЈИЋ“ Милан Поповић освојио пехар

У Буковцу, у организацији истоименог Шаховског клуба, одржан је 9. меморијални турнир „Јово Мијић“.
Najbolji na turniru u Bukovcu Foto: M. Pavlović
Фото: Најбољи на турниру у Буковцу Фото: М. Павловић

Ова манифестација посвећена је покојном Јови, који је био истински ентузијаста и оставио је дубок траг у игри на 64 поља. Учествовало је 19 шахиста из разних клубова, који су приказали веома занимљиве борбе у древној вештини.Учеснике је поздравио председник ШК Буковац Драган Тешановић – Ћете, који је рекао неколико речи о домаћем колективу.

- Наш мали, али колектив великог срца, покушава да се пласира у виши степен такмичења. Овај турнир смо организовали у невреме, јер се играју мечеви у лигама. Али, овде су играчи с високим рејтингом и то нам веома прија. Похвале увек стижу са свих страна, а ми желимо да се спријатељимо с многим шаховским клубовима – истакао је Тешановић.

Иначе, вођени су изузетни обрачуни, а насупили су двојица ФИДЕ мајстора и један Интер мајстор.

Прво место, пехар и новчану награду освојио је Милан Поповић, који је имао и највећи рејтинг (2422), други је био ФМ Вук Савановић, трећи ИМ Анђелко Драгојловић, четврти Александар Мајсторовић, који је награђен и као најбољепласирани домаћи, играч. Пета позиција припала је Војиславу Вељковићу, а шеста Александру Опачићи из Италије, иначе члану ШК Буковац.
 

Такође, као најбољи домаћи шахиста, награђен је посебно проф. др Александар Мајсоровић. Буковчани су се и овога пута, као и увек, показали као добри домаћини и после мечева служен је војнички пасуљ.  
 

М. Павловић

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести