Одржана свечана Скупштина ШК Буковац

Шаховски клуб Буковац одржао је свечану Скупштину поводом пола деценије постојања под овим именом.
Dobitnici nagrade SK Bukovac/M. Pavlovic
Фото: М. Павловић/Добитници награда ШК Буковац

Шах се организовано у овом месту игра више од три деценије, а клуб се звао Фрушкогорски партизан. На скупу је истакнуто да је овај колектив стекао име у шаховском свету хијерархији и да је у минулих годину дана кренуо напред у правом смислу те речи. У протеклој сезони Буковчани су били трећи у Новосадској лиги, а могли су да буду и први.

Захваљујући председнику Драгану – Ћети Тешановићу, чланови клуба имају сјајне просторије за одигравање мечева. Њих је дао управо председник. Иначе, госте су дочекивале две девојчице у народној ношњи, са хлебом и сољу.

- Имамо чиме да се дичимо. Верујем да можемо још више и морамо још боље да радимо. Имамо доста добрих шахиста, као и тренера Рајка Тешановића, а и неки млађи су се прикључили. Морали смо неке неактивне чланове да заменимо. Милан Свитлица је кооптиран у Управни одбор, а Живко Савановић у Скупштину. Верујем да ћемо изнаћи још новца за функционисање и захвалио бих се свима који су нам помогли– рекао је председник Драган – Ћете Тешановић.

Додељена су и признања онима који су оставили траг у буковачком шаху. Плакете су додељене Пери Стојаковићу, Стевану Дражети, Душку Јовановићу, који нису дошли због болести, и Красоју Нотарошу. Захвалнице су добили: Симо Радаковић, Његомир Илић, Милован Живковић, Славко Бугарски, Илија Јоцић, МЗ Буковац и Живко Тедић.

Текст и фото: М. Павловић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести