Меморијал „Милош Ракић” у Раткову

У Раткову ће се 11. октобра  одржати 11. по реду Меморијал „Милош Ракић“, у Дому културе.Игра се 7 кола на четири табле, а темпо игре је 15 минута по играчу за целу партију.
sah
Фото: Dnevnik.rs

У зависности од броја пријављених екипа, играће се по Швајцарском или Бергер систему паровања, уз коришћење програма Свис Менаyер и по ФИДЕ правилима за убрзани шах. Свака екипа предаје свој основни састав који треба да буде састављен по опадајућем рејтингу (играч са највишим рејтингом игра прву таблу), уз највише једну резерву. Ако неки играч нема рејтинг, он може да наступи иза рејтингованих играча, при чему су меродавне шаховске титуле и категорије играча. Победник турнира је екипа која освоји највећи број меч бодовај (3 за победу, 1 за нерешен резултат). У случају деобе критичних места, пласман одлучују додатни критеријуми: број освојених екипних поена и међусобни резултат.

Свечано отварање турнира обавиће се у 9:30 часова, а прво коло стартује по окончању уводног програма. Број екипа је ограничен због капацитета сале на максимум 120 играча, односно 30 екипа, а предност имају они који се први пријаве. Свака екипа би требало да донесе бар две гарнитуре и два исправна шаховска сата, по могућности дигитална.

Уписнина за турнир износи 500 динара по једном члану екипе и плаћају је сви учесници. Уплату је потребно извршити до 10. октобра на жиро рачун: 310-1016-75 (Банка НЛБ Оyаци) или у готовом приликом пријаве пре отварања турнира. У наградни фонд улази 70 одсто уписнине и поделиће се три награде. Победничка екипа ће добити пехар, а обезбеђене су и медаље за најбољу омладинску екипу. Такође су предвиђене и специјалне награде за најбоље домаће играче. Пријаве играча и екипа се могу извршити до 10. октобра на адресу: литопрес(ет)гмаил.цом или на контакт телефоне: 069/239-1960 и 063/8053-238 (Стојан Ђорђевић).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести