Милићевић отворио Шаховске сусрете будућих шампиона

Министар без портфеља задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић заједно са председником Шаховског савеза Србије Драганом Лазићем, отворио је у суботу Шаховске сусрете будућих шампиона који окупљају више од 100 младих шахиста из дијаспоре, региона и Србије.
с
Фото: ТАЊУГ/ Министарство без портфеља за односе са дијаспором/ Душан Вељовић

– Ово је прво окупљање у низу ове године. Током летњег распуста организоваћемо тематске кампове за младе из дијаспоре и региона у општинама и градовима широм Србије. Прошле године је у тим камповима учествовало 5.000 наших малишана, а очекујемо да их овог лета буде двоструко више – рекао је Милићевић.

Он је нагласио да је циљ тих кампова да се кроз спортска и културно-уметничка дружења окупљају и уједињују грађани српског порегла ма где живели како би сачували идентитет, како би деца из дијаспоре усавршавала знање матерњег језика, како би још више завола своју отаџбину и пожелела да се једног дана трајно врате у њу, наводи се у саопштењу министарства.

На турниру који се у Београду одржава у суботу и недељу учествују млади шахисти српског порекла из Холандије, Велике Британије, Аустрије, Кипра, Швајцарске, Немачке, Бугарске, Словеније, Хрватске, Северне Македоније, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести