НАЈБОЉИ ШАХИСТА МЕЂУ ФУДБАЛЕРИМА: Дејан Јовељић у Загребу учествује на Европском првенству

Српски фудбалер Дејан Јовељић наступиће на предстојећем Европском првенству у шаху.
s
Фото: Youtube Printscreen

Члан ЛА Галаксија ће се такмичити у убрзаном и брзопотезном шаху, а тим из Калифорније му је пожелео срећу пред почетак учешћа. Са рејтингом од 2.217, носи титулу најбољег шахисте међу фудбалерима.

- То није званични податак али је на свој начин тачан јер по рејтингу ја то и јесам - рекао је Јовељић у разговору за Вечерњи лист и додао:

- Годи ми то јер обожавам шах и када год сам у прилици ја играм. Имам доста пријатеља велемајстора, Фиде мајстора и међународних мајстора и када год могу ја их ‘замарам‘ за неку партију или неке варијанте. Ја тако користим своје слободно време. Неко воли да шета, неко да пеца, низ је могућих занимација а мени најдража је играње шаха. Иако након неке лошије партије будем нервозан то је мој вентил.

Како каже, сваки дан игра шах.

- Рејтинг ми је 2217 бодова у стандардном шаху који је и најбитнији. У онлајн шаху варирам између 2300 и 2400 бодова. Нисам лош, али откако сам прешао у Лос Анђелес, због временске разлике, с тренером више не радим као пре. Истина је, ја сваки дан играм шах, али то није приближно корисно као када се, с тренером, ради нешто циљано - закључио је Јовељић.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести