Обележен седми рођендан Школе шаха „Бубамара”

У Бубамари већ седму годину без престанка ради школа шаха, која је усмерена на афирмацију деце од пет до 12 година, кроз рад у различитим групама, у зависности од узраста и претходног познавања древне игре.
Награђени учесници у старијој групи, са судијама и организаторима турнира
Фото: Награђени учесници у старијој групи, са судијама и организаторима турнира

Седми рођендан школе шаха обележен је традиционалним турниром за полазнике. На турниру деца предшколског и школског узраста имала су прилику да покажу шта су до сада научили и да се увере да је шах игра за коју су истовремено потребни страст, стрпљење и концентрација.

У најмлађој групи код девојчица победила је Дора Бодало са четири поена из шест партија, друго место је заузела Елена Савићевић са пола поена мање, а треће Ленка Лицнер са истим бројем поена, али нешто слабијим додатним критеријумима. У категорији дечака Матија Манојловић је освојио прво место са фишеровских шест поена из шест партија, сребро је припало Вуку Динићу, док је бронзу освојио Исак Медер са четири поена.

У старијој  групи код девојчица прво место је заузела Варвара Емануилова са 4.5 поена из седам партија, друго место припало је Маји Ђорђевић са пола поена мање. Код дечака је злато освојио Доминик Тот са шест поена из седам партија, сребро је изборио Милош Пасула са пет поена, док је бронза припала Момчилу Вуковићу са пола поена мање.

У ревијалном делу турнира било јелепих партија, а посебно су се истакли Милан Гагић и Ања Јовановић, као најстарији међу њима, али ништа слабију игру нису приказали ни Никола Лесковац, Огњен Ћузовић, Дарио Магловски, Вукашин Орлић и Алекса Краско.

Бубамара, захваљујући талентованој деци и школи шаха, најмлађи је тим у историји Новосадске шаховске лиге. За Бубамару наступају кадети и кадеткиње, који се врло успешно супротстављају неупоредиво старијим и искуснијим играчима. Најмлађи играч у екипи је Милош Пасула који има само 6,5 година.

Организатори турнира захваљују се родитељима на помоћи, а школа шаха Бубамара наставља са уписом нових чланова на две локације у Новом Саду-  улица Браће Дроњак 11 и улица Омладинског покрета 11. Све информација могу се добити на званичном сајту ШК Бубамара.

М. Пасула

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести