Од 23. до 25. априла у Каћу Међународни куп Војводине

Шаховски савез Војводине организује Међународни куп Војводине, који се одржава у Каћу, у ресторану “Оморика” од 23. до 25. априла.
sah
Фото: pixabay.com

Овогодишњи куп ће се играти као класичан опен турнир, на коме је могуће како појединачно, тако и екипно учешће. Тим чине три члана и једна резерва, а за екипни пласман се сабирају бодови три најбоља играча из екипе. Само екипе које имају редовно регистроване играче са територије Војводине су у конкуренцији за пехаре и пласман Шаховског савеза Војводине.

Могућ је, такође и наступ иностраног играча, али уз валидну регистрацију. Темпо игре је 120 минута по играчу за целу партију, без бонификације. Писање потеза је обавезно до последњих пет минута на сату, а кашњење је ограничено до 60 минута. Турнир се рејтингује код ФИДЕ, а комплетну опрему за играње обезбеђује организатор. На такмичењу ће се примењивати све заштитне мере, у складу са одлукама Кризног штаба, и због тога је обавезно напуштање сале одмах по завршетку партије.

Уписнина за турнир износи: 3.000 динара за чланове Шаховског савеза Војводине, 3.800 за остале шахисте са српске рејтинг листе, и 5.000 за иностране играче (изузев шахиста из Републике Српске, који плаћају 3.800). Екипне уписнине, неопходне да би се пласман рачунао и у екипној конкуренцији, износе: 2.500 динара за екипе које имају редовно регистроване играче са територије Војводине, односно 4.000 за слободно формиране екипе, при чему се мора водити рачуна да просечан рејтинг прва три играча у овим екипама не сме да пређе 2300 рејтинг поена. Клуб који пријави више екипа има бесплатне екипне уписнине за сваку наредну екипу (плаћа уписнину само за прву пријављену). Смештај учесника је предвиђен у ресторану “Оморика“, где пун пансион у двокреветној соби износи 2.900 динара по особи дневно.

Уплате котизације и смештаја је могуће извршити на рачун ШСВ бр. 340-1945-12, или у готовини пре почетка такмичења. Обавезна је претпријава за учешће, јер је број учесника ограничен по редоследу пријављивања (лимит је 100 играча). Предност имају играчи, тј. клубови са извршеном  уплатом пре такмичења. Свечано отварање Купа предвиђено је за петак 23. април у 17.15 часова, након чега одмах стартује и прво коло. Друго и треће коло се играју у суботу од 12 и 17 ч, док су четврто и пето коло планирани за недељу од 9.30 и 14 ч. Свечано затварање и додела награда обавиће се одмах по завршетку последњег кола, у недељу од 18 ч.

Организатор је предвидео и богат наградни фонд, а можда и највреднија награда су пласман у финале Купа Србије. Предвиђене су и награде за најуспешније појединце: 1. место – шаховски сат и 8.000 динара, 2. место – 6.000 и мајица, 3. место – 4.000 и мајица, а од 4. до 10. места – поклон пакетић. Све додатне информације могуће је добити код директора турнира Петра Миличевића на тел. 062/804-7001 или код креативног директора велемајстора Синише Дражића на тел. 062/804-7002.

И. У.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести