Од 8. јуна у НШК-у Гран при брзопотезни турнири

Шаховски савез Новог Сада обавештава чланове НШК-а, као и све љубитеље шаха, да су просторије клуба почеле са радом од 8. јуна.
sah
Фото: pixabay.com

Брзопотезни гран при турнири се одржавају сваког понедељка и суботе, а сваког последњег петка у месецу биће организован и Рапид турнир за текући месец. Изузетак је само Рапид турнир за јун месец, који ће бити одигран 3. јула, будући да је у НШК-у тренутно у току Аматерско првенство Новог Сада.

Јубиларни 20. гран при, на коме је учествовало 25 играча, припао је Милану С. Поповићу са 9,5 поена, испред велемајстора Синише Дражића, који је поново био у немилости Бухолца – освојио је исти број поена као и победник, али је имао два поена лошији Бухолц збир (67,5 наспрам 69,5). Победник 19. гран при турнира, интермајстор Анђелко Драгојловић сада је освојио треће место са осам поена.

Наредни 21. гран при прошао је у знаку Зорана Докића и Ратка Булајића, који су освојили по 8,5 поена, али је победником проглашен Докић због бољег Бухолца (72,5 наспрам 72). После два турнира на којима му је прво место измакло за длаку, велемајстор Синиша Дражић је више него убедљиво победио на 22. Гран-при турниру, са одличних 10,5 поена. Једини реми са победником изборио је другопласирани  Ратко Булајић, који је освојио девет поена. Треће место припало је Алекси Илинчићу са 7,5 поена.

Директор свих гран при турнира је Дане Баста, а суди национални арбитар Алмир Гагић. Игра се 11 кола по Швајцарском систему, са темпом игре од три минута по играчу и са две секунде бонификације.

И. У.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести