Одигран онлајн „Клач чес супертурнир”

На онлајн „Клач чес супер турниру” светски првак Магнус Карлсен поново је демонстрирао своју надмоћ у бржим форматима, победивши у финалу свог некадашњег изазивача за светску круну Фабијана Каруану.
шах
Фото: Youtube Printscreen

На турниру вредном 265.000 долара поново су учествовала осморица вели­чанствених, поред Карлсена и Каруане, за вредне награде су се борили и Максим Вашје-Лаграв, Александер Гришчук, Левон Ароњан, Весли Со, Лејниер Домингез Перез и Џефри Ксионг.

Сам формат турнира је био крајње необичан – осам играча је играло класичан нокаут турнирски систем, али се сваки меч састојао од 12 партија, са том важном изменом да пета и шеста партија вреде дупле поене, а једанаеста и дванаеста чак троструко! Такође, ове специфичне партије су до­носиле победнику додатних 10.000 долара у току сваког меча, а у случају ремија награда се преносила у сле­дећи круг.

Темпо игре је био 10 минута по играчу за целу партију, са пет секунди бо­нификације за сваки одиграни потез. Није била дозвољена понуда ремија пре 60. потеза. Читав догађај је организовао ШК Сент Луис из истоименог америчког града, а партије су се играле преко шаховске платформе ли-чес.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести