ОДИГРАН ТРЕЋИ МЕМОРИЈАЛ „ДРАГО ЈОШИЋ”: Брајић тријунфовао у Бачу

Трећи меморијал „Драго Јошић” одигран је у Бачу. Овај шаховски турнир је само једна од активности које се одржавају у  оквиру манифестације „Дани европске баштине”, у Општини Бач, током септембра.
1
Фото: Победник Милоје Брајић примио је награду од члана породице Јошић и председника СШУ „Краљев гамбит” Милана Кончара, фото: СШУ „Краљев гамбит”

Ово је до сада био најмасовнији турнир. Окупио је 40 шахиста из девет клубова. Такмичари су се надметали у три категорије: најбољи сениор, омладинац и јуниор. Најуспешнији сениор и победник турнира био је ФИДЕ мајстор Милоје Брајић из Бачке Паланке. Пратио га је двојац из Раткова Горан Стојановић и Стојан Ђорђевић. Најбољи омладинац, у категорији до 18 година, био је Илија Јовановић из Бачке Паланке, а науспешнији јуниор (до 10 година) је био Матеј Вуковић из Бача.

Организатор турнира СШУ “Краљев гамбит” је поделио још неколико пригодних награда за такмичаре и клубове који су учествовали. Одржавање турнира су помогли Туристичка организација Општине Бач и породица Јошић. 

М. Кончар

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести