Одржана скупштина Шаховског клуба "Буковац"

Шаховски клуб „Буковац” од поновног формирања пре девет година, бележи запажене резултате, како на такмичарском, тако и на плану све боље организације клуба.
1

Пре две године у конкуренцији 14 клубова буковачки шахисти освојили су прво место у Новосадској лиги и остварили право такмичења у вишем рангу – Јужнобачкој лиги, у којој се већ другу сезону, такође, успешно такмиче. Редовна годишња скупштина, на којој су поднети Извештаји о раду, заједно са спортским и финансијским извештајима одржана је у клупским просторијама.

Председник клуба Драган Тешановић Ћете је предложио, а Скупштина верификовала још четири члана УО клуба, а то су: Свето Мијић Циле, Марко Милићевић, Радивој Миљањић Бато и Милан Свитлица. Управни одбор је за директора клуба изабрао мајсторског кандидата Рајка Тешановића, професора спорта и шаховског тренера.

Захваливши се на поверењу и избору на најзахтевнију функцију, Тешановић је указао на смернице у будућем раду. Подсетио је да клуб идуће године обележава 10 година од поновног формирања, те да већ ове године треба створити такав амбијент и услове да се у години јубилеја покуша остварити пласман у виши ранг такмичења, а то је Бачка лига Нови Сад. У том случају би се такмичили у трећем рангу, што би за једно мало место, као што је Буковац, био велики успех. Указао је, такође, на неопходност активнијег рада школе шаха кроз сарадњу клуба са ОШ у Буковцу, чији ђаци су у неком ранијем периоду бележили изванредне резултате на општинским и покрајинским такмичењима, а што данас није случај.

– Талентовану децу морамо анимирати, покренути и својим примером привући да се више баве шахом – истакао је Тешановић.

Нови члан УО Радивој Миљанић Бато истакао је да ће много тога зависити од агилности Управног одбора, а он лично сматра да је досадашњи буџет клуба био прескроман и недовољан за веће спортске домете. На њему и осталим члановима УО је да се ангажују на обезбеђивању средстава за што боље укупно функционисање клуба, што би се одразило и на спортске резултате.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести