Појединачно Првенствo Србије: Две групе у Новим Бановцима

Шаховски савез Србије организује Полуфинале појединачног првенства Србије од 6. до 12. фебруара у хотелу „Новела Уно“ у Новим Бановцима.
sahovska tabla ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

Такмичење се одржава у две групе – опен конкуренција и конкуренција жена. Право учешћа имају сви шахисти и шахисткиње са ФИДЕ рејтинг листе Србије, без обзира на титулу и рејтинг, изузев оних који су освојили једно од прва три места на Појединачним првенствима Србије за 2022. годину. Турнири ће се рејтинговати. По четири првопласирана такмичара, односно такмичарке, у обе конкуренције квалификоваће се за Појединачно првенство Србије, у опен односно женској конкуренцији, за 2023. годину. Реквизите за такмичење обезбеђује Шаховски савез Србије.

У складу са Правилником о такмичењима ШСС број кола зависиће од броја пријављених играча и то: до 10 такмичара игра се турнир по Бергеровом систему, од 11 до 18 игра се по Швајцарском систему у 7 кола, а више од 18 такмичара игра се турнир по Швајцарском систему у 9 кола.

Наградни фонд на Полуфиналу појединачног првенства Србије у Опен конкуренцији износи 340.000 динара (нето) и подељен је на 10 награда. У конкуренцији жена наградни фонд је  140.000 динара (нето) и подељен је на шест награда. Са по 3.000 динара биће награђене све шахисткиње које заузму од 7. до последњег места, уз услов да су одиграле турнир до краја.

Уписнина на Полуфиналу појединачног првенства Србије у Опен конкуренцији износи 4.200 динара, а велемајстори су ослобођени плаћања. Шахисткиње које учествују на овом турниру плаћају уписнину од 3.000 динара. Уписнина на Полуфиналу појединачног првенства Србије у конкуренцији жена износи 3.600 динара, а женски велемајстори су ослобођени плаћања уписнине. Уплата уписнине врши се на текући рачун ШСС: 160-340990-68.

Пријаве за такмичење и уплата уписнине врше се најкасније до четвртка, 2. фебруара, до 15 часова. Пријаве се врше електронском поштом на адресу Шаховског савеза Србије: office@serbiachess.org.

Ива Узелац

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести