Покрајински спортски сусрети: Шахистима ПМФ-а дупла круна

У Бањи Јунаковић одржани су 3. Спортски сусрети Синдиката запослених у образовању, науци и култури Војводине.
Takmicari PMF-a/privatna arhiva
Фото: Takmicari PMF-a/privatna arhiva

Учествовало је 11 покрајинских Синдиката, чији су се представници такмичили у 10 дисциплина – мали фудбал, одбојка, баскет, тенис, стони тенис, шах, пливање, куглање, пикадо и надвлачење конопца, а у свакој дисциплини су одржана такмичења у женској и мушкој конкуренцији. На шаховском такмичењу надметале су се две женске и шест мушких екипа.

После занимљивих трочасовних борби у обе конкуренције, тријумфовали су шахисти Природно-математичког факултета из Новог Сада! Победнички пехар свом факултету донели су: интермајстор Срђан Рогач, Александар Тот, Шандор Фаркаш и проф. др Срђан Ракић, а у женској: Јасмина Гајчин, Ивана Литричин, Оља Кукић и Ива Узелац. Да овај успех буде још већи побринуо се и други тим ПМФ-а који се такође попео на победничко постоље – бронзану медаљу освојили су ванр. проф. др Ивица Бошњак, Дамир Гаврић, Предраг Репић и ванр. проф. др Александар Павловић!

Ипак, треба истаћи да се све до последњег кола није знало коме ће припасти злато, будући да су о томе у директном дуелу петог кола одлучивали шахисти прве екипе ПМФ-а и Општинског одбора Стара Пазова, за који су наступали: Милица Милаш, Миодраг Станковић, Владимир Николин, Саша Ђекић и Дејан Дабић. Новосађанима је био довољан нерешен резултат за прво место, док су шахисти Старе Пазове морали да играју на све или ништа. Коначан резултат овог напетог меча је био 2:2, чиме су шахисти ПМФ-а са девет меч бодова освојили златну медаљу. Стара Пазова је са осам меч бодова морала да се задовољи сребром, док је бронза такође припала Новосађанима са ПМФ-а, који су сакупили шест меч бодова. Треба одати признање шахисткињама Технолошког факултета из Новог Сада, које су другу годину заредом освојиле сребрну медаљу.

У укупном пласману најуспешнији је Синдикат Природно-математичког факултета из Новог Сада са 193 бода, а следе Општински одбор Стара Пазова са 134 бода, Студентски центар Нови Сад са 102 бода (и два злата) и Технолошки факултет Нови Сад са истим бројем поена, али без златних медаља.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести