Полуфинале 86. првенства Новог Сада: Прво место Петровићу

У просторијама Новосадског шаховског клуба протекла су занимљива надметања у оквиру полуфинала 86. по реду Појединачног шаховског првенства Новог Сада.
sah, pixabay
Фото: Pixabay

У конкуренцији су се нашла 24 играча, а одиграно је девет кола по Швајцарском систему жребања. Темпо игре био је 90 минута по играчу, плус 30 секунди бонификације.

Прво место освојио је мајсторски кандидат Никола Петровић (Краљица, Петроварадин) са 6,5 поена. Другу позицију заузео је дванаестогодишњи мајсторски кандидат Лав Пајчин (Краљица и Темерин), такође, са 6,5 поена, а о прваку одлучио је Бухолчев коефицијент. Трећепласирани је мајсторски кандидат Жива Марков (Анпасан), на четврто место пласирао се мајсторски кандидат Предраг Вујиновић (Буковац), петопласирани је мајсторски кандидат Александар Опачић (Буковац), а шестопласирани је мајсторски кандидат Зоран Јаковљевић (Жабаљ), сви са по шест поена. По пет поена освојили су седмопласирани мајсторски кандидат Владан Петровић (Анпасан), осмопласирани мајсторски кандидат Мирослав Пантић (НШК), деветопласирани мајсторски кандидат Томислав Вујевић (Анпасан) и десетопласирани Зоран Миленковић (Анпасан).

Ова десеторица шахиста квалификовали су се на финални турнир Првенства Новог Сада, који ће бити организован у децембру. Прва резерва је мајсторски кандидат Божидар Карличић (84), члан новосадског Пензионера, који је такмичење завршио на 11. степенику са пет поена.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести