Прва годишња Скупштина ШК Прогресул: Све нас спаја шах

Неколико мештана Влајковца и околних места надомак Вршца, пре скоро годину дана основали су шаховски клуб и дали му име по културно-уметничком друштву „Прогресул“.
с
Фото: ШК Прогресул

По чему је овај нови клуб специфичан, како функционише и какве резултате бележи најбоље се видело на првој годишњој Скупштини клуба, која је одржана 10. марта.

ШК Прогресул је добио простор у некадашњој школи у Влајковцу, који је преуређен захваљујући донацијама шаховских ентузијаста, којима је стало до развоја младих шахиста и шахисткиња. А ту их локални клуб није изневерио.

Политика клуба је да предност и приоритет имају млади, сва средства се дају деци како би учествовали на турнирима, набавила се  опрема и литература, адаптирао простор... Као резултат великих напора чланова Управног и Надзорног одбора клуба, Прогресул је успео да заузме треће место у Јужнобанатској лиги, буде у најозбиљнијој конкуренцији за промоцију у Банатску лигу, те тако буде најпријатније изненађење сезоне.

Колико се напорно ради показује низ организованих турнира, а чланови Прогресула су редовни учесници свих догађаја из календара Шаховског савеза Војводине. Недавно је основана и школица шаха за најмлађе чланове клуба.

Међутим, оно што је посебан успех и лепота овог клуба је уткано у мото Међународне шаховске организације – „један смо род“. Када уђете у просторије ШК Прогресул једнако ћете чути српски и румунски језик, као и дечији смех.

С. Костић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести