Првенство Европе за жене: Успех Теодоре Ињац

У румунском граду Јашију одржано је Појединачно првенство Европе за жене, на коме је учествовало 117 шахисткиња из 29 држава.
Sah/Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Србија је имала три представнице, а најбољи резултат је остварила актуелна првакиња државе, женски велемајстор Теодора Ињац, која се пласирала на 16. место са седам поена из 11 кола. Колико је добро играла Теодора најбоље говоре чињенице да је цео турнир одиграла на водећим таблама са играчицама које су важиле за фаворите за освајање неког од одличја, да је имала рејтинг перформанс 2414 и да је зарадила  17 рејтинг поена. На септембарској рејтинг листи Теодора Ињац ће прећи бројку од 2400 поена и заузеће прво место на српској женској рејтинг листи, испред интермајстора Наташе Бојковић, која је годинама била суверена на првој позицији.

Друге две наше представнице – женски велемајстор Јована Ерић и женски интермајстор Марина Гајчин одиграле су у границама актуелног рејтинга. Ерићева је освојила шест поена и заузела 48. место, док је Гајчинова, после несрећног пораза у последњем колу, остала на пет освојених поена, што је било довољно тек за 74. позицију. Резултати са овог такмичења ће свакако бити узети у обзир када се буде доносила одлука о коначном саставу наше женске репрезентације на предстојећем Екипном првенству Европе, у новембру у Словенији.

И. У.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести