Рапид турнир „Духови 2019” у Меленцима: Благојевићу прво место

У Бањи Русанди, у Меленцима, организован је 45. шаховски Рапид турнир „Духови 2019”. На тај начин, шахисти из средњега Баната, још једном, обележили су меленачку славу Свети Духови.
sah, pixabay
Фото: pixabay.com

У конкуренцији су се нашла тридесеторица мускетара из: Зрењанина, Кикинде, Српске Црње, Новог Бечеја, Александрова, Елемира, Лукићева, Чоке, Кумана, Томашевца и Меленаца. Међу актерима били су двојица ФИДЕ мајстора, 16 мајсторских кандидата и 12 носилаца различитих категорија.

Одиграно је девет кола по Швајцарском систему паровања, а темпо игре био је десет минута по учеснику, за сваку партију. Пласман играча са истим бројем укњижених поена одређен је на основу Бухолчевог коефицијента.

После занимљивих борби, прво место освојио је мајсторски кандидат Срђан Благојевић из Меленаца са осам поена, а њему је, уједно, припала и награда као најбоље пласираном шахисти из Меленаца. Сјајни Благојевић је једини турнирска надметања завршио непоражен, остваривши импозантан биланс од седам победа и два ремија. Другу позицију заузео је зрењанински ФИДЕ мајстор Радивој Перишић са 7,5 поена, а трећепласирани је мајсторски кандидат Иван Попов из Новог Бечеја са седам поена. По шест поена, у свој нотес, уписали су мајсторски кандидат Миланко Билић из Кикинде, који је запосео четврти степеник и уједно постао и власник награде за најбоље пласираног омладинца, као и петопласирани првокатегорник Драган Адамов из Александрова.

Награђен је и најбоље пласирани ветеран, са преко 65 година живота – мајсторски кандидат Никола Максимовић из Лукићева, који је такмичења завршио на седмом месту на табели са 5,5 убележених поена.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести