Рапид турнир у Бачкој Паланци: Победник Синиша Дражић

У склопу традиционалне културно-забавно-спортске манифестације „Дунавски бал“ у Бачкој Паланци одржан је пети међународни шаховски рапид турнир.
Sah/Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

У конкуренцији се нашло 96 играча из Русије, Босне и Херцеговине, Бугарске и Србије. Међу актерима били су петорица велемајстора, двојица интернационалних мајстора, шесторица ФИДЕ мајстора, 21 омладинац, једна омладинка итд. Одиграно је девет кола по Швајцарском систему жребања, а темпо игре износио је 15 минута по шахисти до краја сваке партије. Пласман учесника са истим бројем укњижених поена одређен је на основу Бухолчевог коефицијента. Спортску правду делио је републички судија Миланко Ћировић из Бачке Паланке.

После узбудљивих надметања, прво место и главну награду од 14 хиљада динара освојио је сјајни новосадски велемајстор Синиша Дражић, и то коло пре краја! Остварио је Дражић осам узастопних победа, а потом елегантно ремизирао у последњем колу турнира одржаног у хали спортова Тиквара, и то – по великој врућини. Петорицу актера, од којих је сваки у свој нотес уписао по седам поена, предводи другопласирани интермајстор Зоран Рунић (БиХ). Иза Рунића пласирали су се редом: велемајстор Суат Аталик, мајсторски кандидат Иван Попов, мајсторски кандидат Небојша Рогановић и интермајстор Александар Даниловић, сви са по седам поена, такође.

Најбоље пласирани ветеран (преко 60 година) је новосадски мајсторски кандидат Душан Младеновић (седмо место), док је најбоље позиционирани омладинац арена велемајстор Алекса Алимпић (осмо место), а њих двојица, у свој тефтер, убележили су по 6,5 поена. Најуспешнији шахиста из Бачке Паланке је велемајстор Миша Пап, који је заузео 11. позицију на табели са шест поена, а најбоља омладинка је млађана шахисткиња Милана Ковач (11) из Бачке Паланке, која се пласирала на 93. место са освојена два поена.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести