РАПИД ТУРНИР У ЗМАЈЕВУ Рогановићу главна награда

Прво место и главну награду од 15.000 динара на Међународном шаховском рапид турниру у Змајеву освојио је велемајстор Милош Рогановић из Врбаса са осам поена из девет партија.
Miloš Roganović  Foto: privatna arhiva
Фото: Miloš Roganović Foto: privatna arhiva

Рогановић је једини остао непоражен (седам победа и два ремија). Другу позицију заузео је мајсторски кандидат Милан Поповић из Новог Сада са 7,5 поена. Трећепласирани је новосадски мајсторски кандидат Душан Младеновић.

Најбоље позиционирани шахиста из Змајева био је првокатегорник Миодраг Цимеша (50. место) са 4,5 поена. Најбоље пласирани ветеран (60. позиција) је мајсторски кандидат Мираш Бујић (91 година!) из Савиног Села са 4,5 поена. Деветогодишњи четвртокатегорник Никола Грбић из Змајева био је најуспешнији и  најумешнији омладинац, заузевши 97. место са три поена. Најбоље пласирана шахисткиња била је Хелена Шодоловић, која је запосела 99. место са сакупљена три поена. Организатор турнира ШК Змајево доделио је специјалну награду представнику ШК Гимназијалац из Бачке Паланке, због гајења врло добре сарадње са змајевачким клубом.

Међународни рапид турнир Змајево 2019. организован је трећу годину заредом, у ресторану Јадран у Змајеву. У конкуренцији се нашло 110 актера из: Аустралије, Индије, Италије, Немачке и Србије. Међу учесницима били су: тројица велемајстора, двојица интернационалних мајстора, седморица ФИДЕ мајстора, десеторица омладинаца, четири шахисткиње, итд. Одиграно је девет кола по Швајцарском систему жребања, а темпо игре био је 12 минута по играчу, за сваку партију. Пласман појединаца са истим бројем укњижених поена одређен је на основу Бухолц-коефицијента.

        Ђ. Ш.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести