Серија турнира у Бачком Петровцу и Новом Саду: Врело шаховско лето у Војводини

Шаховско лето у Војводини почиње у петак 5. јула, када крећу два престижна турнира велемајсторске и интермајсторске снаге у Бачком Петровцу.
sah
Фото: pixabay.com

Друга половина ових турнира наставља се паралелно са првим Међународним отвореним првенствима Војводине за жене и омладинце, за које су пријаве још увек отворене.

Од наших најбољих играча на турнирима у Бачком Петровцу представљаће нас велемајстори Дамљановић, Ковачевић и Дражић, а посебан раритет су прва женска олимпијска табла Монголије, Номин Ердене, затим шведски амбасадор Јан Лундин, као и првак света за глувонеме Владимир Класан. На интермајсторском турниру главне перјанице су интермајстор Гојко Лакетић и његов колега Јован Радловачки, као и др Марторели из Италије. Њима ће друштво правити чак две даме из Монголије, као и носилац број један Кинескиња Јао Лан. Свакако да нас очекују занимљива дешавања на овим турнирима, као увод у најмасовнији турнир на нашим просторима – 10. јубиларно Међународно првенство Војводине, од 12. до 18. јула, које је већ оборило рекорд по броју учесника. Овом приликом нас организатор обавештава да ће моћи да прими још максимално 15 учесника, да се не би нарушио комфор осталих учесника.

И. У.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести