Шаховски турнири у Дечу поводом Спасовдана: Победнички пехар за ШК Шимановци

У месту Деч, недалеко од Шимановаца, локални шаховски клуб “Деч”, члан Зонске лиге Срема, организовао је екипни и појединачни славски турнир поводом Спасовдана.
sah, pixabay
Фото: pixabay.com

На екипном турниру учествовале су четири екипе, а темпо игре је био 10 минута по играчу за целу партију.

После интересантних борби победнички пехар припао је ШК Шимановци, који је освојио седам меч бодова и 8,5 поена. Шампионска екипа наступила је у саставу: Дејан О. Јовановић, Лаза Бабић, Славиша Спасић и Живко Радивојевић. Прва екипа домаћина морала је да се задовољи другим местом са пет меч бодова и осам поена, док је треће место припало гостима из ШК Доњи Срем из Пећинаца који су сакупили четири меч бода и 6,5 поена. Друга екипа ШК Деч је, овог пута, остала без бодова. Прве три екипе су награђене пехарима.

На појединачном брзопотезном турниру победио је Дејан Живановић из Деча са осам поена, испред Лазе Бабића из Сремских Михаљеваца са 7,5 поена и Живка Петровића из Доњег Товарника са 6,5 поена (прва тројица су добили пехаре). Пласман осталих: Драган Живковић (Деч) и Славиша Спасић (Шимановци) по пет поена, Небојша Рашић (Деч) четири, Владимир Шарић (Шимановци) три, Зоран Дудук (Деч) 2,5, Александар Вуковић (Деч) два и Воја Поповић (Пећинци) 1,5 поен. Турнири су одржани под покровитељством Спортског савеза “Развој спортова” општине Пећинци.

Владимир Шарић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести