ШК „Дневник“ и дечји ШК „Капабланка 1992” организују јубиларни турнир Шах у школе

Новосадски клубови „Дневник“ и Дечји шаховски клуб „Капабланка 1992“, уз техничку сарадњу са ШС Новог Сада и Новосадским шаховским клубом, у суботу 8. децембра организују 25. јубиларни дечји турнир „Шах у школе“.
sah
Фото: Dnevnik.rs

Такмичење ће се одржати у Основној школи „Никола Тесла“, Футошки пут 25а, с почетком у 10 часова. Играће се седам кола по Швајцарском систему, уз компјутерско паровање, а темпо игре је 15 минута по играчу за целу партију. Организатори моле све учеснике да понесу прегледну шаховску гарнитуру и исправан шаховски сат, као и да у турнирску салу дођу најкасније до 9,30 часова.

Турнир ће се играти у следећих пет конкуренција: девојчице 5-8. разред; дечаци 5-8. разред; девојчице 2-4. разред; дечаци 2-4. разред, и посебна категорија за ђаке прваке и предшколце (рођене 2011. године и касније). Само у овој групи заједно играју дечаци и девојчице, али победнички пехари и медаље, као и шаховска литература се деле одвојено. Пропратна манифестација турнира, на којем је од 1990. године учествовало преко 3.000 младих шахиста, је Брзопотезни позивни турнир јавних личности, предвођених олимпијцем, прослављеним yудистом Павлом Бајчетићем, а учешће је потврдио и кошаркаш Стефан Стојачић, баскеташ и светски првак, који је иначе био и успешан млади шахиста „Капабланке“. Учествоваће и професори Универзитета, песници и сатиричари из Београда и др.

Уписнина износи 250 динара по учеснику и може се платити у готовом на лицу места. Долазак су већ најавили и учесници из Вршца, Панчева, Кикинде, Алексе Шантића, Сомбора, Оyака, Београда итд. Све додатне информације о турниру, као и пријаве на телефон оснивача и директора турнира, ФИДЕ мајстора Жељка Медара: 069/1967-213.

И. У.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести