СРЕДЊОШКОЛЦИ НА ПОТЕЗУ: Екипно Првенство Новог Сада 6. априла - промоција спортских и људских вредности

Екипно првенство новосадских средњих школа одржаће се 6. априла у 9.30 часова, у просторијама Гимназије „Исидора Секулић“, Владике Платона 2.
с
Фото: Шаховски савез Новог Сада

Ово такмичење, у организацији Шаховског савеза Новог Сада и Гимназије „Исидора Секулић“, обновљено је прошле године и реализује се други пут после вишедеценијске паузе, са циљем да реафирмише вредности средњошколског спорта и шаха посебно.

Прошле године је учествовало 19 екипа, а жеља организатора је да тај број буде надмашен, да првенство постане традиционално и да укључи што више младих, како би се на прави начин промовисале универзалне људске и спортске вредности.

Такмичење ће се играти по ФИДЕ правилима, а право учешћа имају све новосадске средње школе. Чланови школског тима могу бити искључиво ученици и ученице који похађају ту установу.

Свака школа може да пријави највише две екипе, а свака мора да има четири члана, са највише две резерве. У састав екипе могу бити укључени сви ученици школе, без обзира на узраст и пол.

Играће се седам кола, а темпо игре ће бити 15 минута по играчу за целу партију. Екипе школа које заузму прва три места добијају пехар, а играчи појединачно медаље. Регуларност такмичења ће контролисати шаховске судије са ФИДЕ лиценцом. Организатор обезбеђује гарнитуре и сатове потребне за игру.

Пријава за такмичење се врши попуњавањем пријавног листа и слањем на мејл адресу ШСНС sahovskisavezns@gmail.com. Рок за пријаву је 4. април. Све додатне информације – 0669251192 (Дарко Укропина) или поменути мејл.

Д. Укропина


Екипни Куп Војводине у Вршцу

Екипни Куп Војводине одиграће се у Вршцу. Квалификације су на програму 7. априла, а финални турнир од 19. до 21. априла у хотелу „Ветрењача”. Право да пријаве екипу имају сви регистровани клубови Шаховског савеза Војводине. Рок за пријаву и уплату котизације на рачун ШСВ од 3000 динара је 1. април. Клуб може пријавити више екипа, али тада мора послати и саставе (четири играча и четири резерве). За сваку пријављену екипу се плаћа уписнина. У елиминационом делу се игра само један меч, а домаћина ће одредити жреб. На финалном турниру играће се пет кола по Швајцарском систему паровања.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести