Турнир у Бођанима: Победник Владимир Галић

Готово на самој граници Србије и Хрватске налази се село које по броју становника није надалеко познато, али по ентузијазму тих људи и њиховој љубави према шаху свакако јесте.
За таблом се такмичила 33 учесника
Фото: За таблом се такмичила 33 учесника

Недавно су Бођани били домаћини пријатељског Светосавског турнира, који је организовала Месна заједница Бођани и Шаховски клуб „Славија“. Играо се рапид турнир у седам кола по Швајцарском систему, са 15 минута по играчу до краја партије и уз компјутерско паровање. Иако се такмичење није рејтинговало, привукло је велики број играча из Бођана, Бачке Паланке, Бача, Дрењана и осталих околних места.

Након жестоких борби на 64 поља најбоље се показао такмичар из Бача Владимир Галић, који је освојио прво место међу 33 учесника на турниру. Другу позицију је обезбедио, такође играч из Бача Славиша Врањеш, док је трећи био домаћи играч Душан Пувача. Занимљиво је да су сва тројица имали по 5,5 поена, па су о пласману одлучивали додатни критеријуми, пре свих скраћени Бухолц.

Прва тројица су добили пехаре, новчане награде и дипломе. Љубазни домаћини су припремили и поклоне изненађења, те су награђени и најбољи омладинци, најбољи играч из Бођана, најбољи омладинац из Бођана, а било је и интересантних и духовитих награда, као што је награда за играча са највише конфликтних ситуација које је успешно решио. Ипак, најлепши детаљ турнира је приредио Вујадин Балатуновић који је показао завидан ниво фер-плеја и другарства, па није хтео да притисне сат одсутном противнику све док судија турнира није то захтевао.

По завршетку такмичења домаћини су све госте почастили укусном вечером, па се дружење наставило и након завршетка турнира, чиме је заокружена још једна лепа шаховска прича и протекло још једно пријатно шаховско поподне у Бођанима.

С. Костић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести