У конкуренцији шахисти из 12 земаља на међународном фестивалу „Сенћанска битка - 1697“

У Сенти је почео 22. међународни шаховски фестивал “Сенћанска битка – 1697” који организује Шаховски клуб Сента, а игра се у спортској хали у Народној башти и трајаће до 21. јула.
Senta Sahovski festival
Фото: Са Шаховског фестивала у Сенти, фото: Покрајински секретаријат за спорт и омладину

Турнир је окупио 117 учесника из 12  земаља, од којих на главном турниру у А групи наступа њих 89, док у Б групи игра 28 шахиста.

Турнир је свечано отворила помоћница покрајинског секретара за спорт и омладину Аранка Биндер, нагласивши да овај Покрајински секретаријат даје пуну одршку настојањима да се млађе генерације баве шахом и у школама. Турнир се одржава под покровитељством Општине Сента и уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине. 

Аранка Биндер је повукла и први потез на овогодишњем фестивалу “Сенћанска битка – 1697” у партији против председника сенћанске Општине Рудолфа Цегледија, која је завршена мирољубивим ремијем. Иначе пре сениорског турнира, одржан је и дечији турнир, уз учешће 53 пионира из Србије, Мађарске и Русије  На сениорским турнирима играју четири велемајстора, седам интернационалних мајстора, два женска интернационална мајстора, 10 ФИДЕ мајстора и пет женских ФИДЕ мајстора.

Учеснике фестивала “Сенћанска битка – 1697 посетили су потпредседник ШС Војводине велемајстор Синиша Дражић и генерални секретар Данко Бокан. Њих и управу ШК Сента, поводом одржавања фестивала, примио је члан Општинског већа Сенте за спорт и омладину Данило Попов.

М. Митровић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести