УО И ТК ШСВ: Лигашка такмичења од 30. августа

На састанку Управног одбора и Такмичарске комисије Шаховског савеза Војводине, одржаног у Новом Саду, донета је одлука да лигашка такмичења Војводине – ранг три и четири – Бачка, Банатска, Сремска, Јужнобачка, Севернобачка, Јужнобанатска, Севернобанатска и Зонска лига Срем почињу 30. августа ове године.
sahovska tabla ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

За Међуопштинске лиге Мол Врбас – Бачка Паланка и Мол Срем почетак је такође предвиђен за 30. август, ако се буде пријавио довољан број клубова, а тачан датум почетка ће се одредити после регистрације клубова. Новосадска лига почиње 19. јуна, а игра се петком и суботом.

За све лиге је предвиђено девет кола по Бергеровом  систему, а за лиге са бројем клубова већим од 10 предвиђен је Швајцарски систем. Због изузетне ситуације са вирусом Ковид-19 и кашњења уобичајеног почетка такми­ења, могуће је за поједине лиге установити и играње седам или осам кола, како би се уклопиле у календар и друга појединачна и екипна такмичења.

Сви клубови треба одмах да доставе Шаховском савезу Војводине такмичарске књи­жице на оверу, чак и ако нису још уплатили редовну регистрацију за 2020. годину. Клубови који нису уплатили за регистрацију, котизацију и рејтинг таксу могу почети такмичење у лиги и такмичити се прва три кола, уз услов да уплате 5.000 динара на име уписнине за играње, а која ће приликом остатка уплате бити обрачуната и призната као аванс.

За рејтинговање своје лиге сваки клуб плаћа по 2.500 динара. Шаховски савез Војводине ће објавити смернице и препоруке за одржавање такмичења током епидемије Ковид-19 вируса и исте ће објавити на свом сајту пре почетка такмичења.

Ива Узелац

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести