Ускоро у ШК Аљехин у Панчеву: Семинар за судије

Шаховски савез Војводине, у сарадњи са ШК Аљехин из Панчева, организује семинар за стицање звања општинског, регионалног и националног судију.
sah, pixabay
Фото: pixabay.com

Семинар ће се одржати у Панчеву, у сали ШК Аљехин, у недељу 15. марта, са почетком у 10 часова, док ће полагање испита  бити одржано на истом месту 22. марта, са почетком у 10 часова.

Теме које ће бити обрађене на семинару су: ФИДЕ правила игре, турнирски системи, правилник о категоризацији играча, општи правилник екипних такмичења, правилник о регистрацији ШСВ, правилник о шаховским судијама, основи паровања компјутером, употреба дигиталних шаховских сатова и консултације, правилник о међународним титулама ФИДЕ и ФИДЕ рејтинг правила. Кандидати за општинске судије полажу само опште тестове или евентуално одговарају само усмено, док кандидати за регионалне и националне судије полажу прво опште тестове, па евентуално писмени задатак. Учесници семинара могу, ако желе, да се пријаве да у посебном термину похађају курс и полажу испит из познавања програма за паровање Свис Менаyер.

Право учешћа за звање општинског судије имају сви пријављени пунолетни кандидати чланови шаховске организације, а за звање регионалног и националног судије кандидати морају имати једну годину дотадашњег судијског стажа и да су судили најмање четири меча у лигама Војводине или појединачне турнире општинског или регионалног ранга. Котизација за учешће на семинару је 2.500 динара за кандидате за општинског судију, 3.000 динара за кандидате за регионалне судије и 3.500 динара за кандидате за националног судију.

Полазници ће добити штампани материјал и компакт диск за припремање испита. Котизација се може уплатити у готовом на почетку семинара или преко жиро-рачуна Шаховског савеза Војводине бр. 340-1945-12, са назнаком за семинар.

Семинар води међународни судија и председник ШСВ Зоран Станимировић, а предавач је и Велибор Ћирјанић, такође међународни судија. Пријаве се примају на телефон 064/8394206 (Зоран Станимировић). Да би се на време знао број учесника потребно је да се сви заинтересовани пријаве најкасније до 13. марта 2020. године. Семинар ће се одржати ако се пријави и котизацију уплати најмање 10 полазника. За ближа обавештења о локацији сале за семинар можете позвати на телефон 061/3053137 (Предраг Томин).

И. У.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести