Слободан Бошкан нови председник Спортског савеза Војводине

У амфитеатру новосадског Спенса одржана је ванредна Изборна скупштина Спортског савеза Војводине.
BoskanSlobodan01-RHA
Фото: Dnevnik.rs

За новог председника изабран је наш прослављени одбојкаш и освајач најјзначајнијих одличја Слободан Бошкан. Он је на функцији првог човека кровне спортске организације Војводине заменио још једног прослављеног спортисту Бору Сибинкића. Бошкан ће тако после играчке и тренерске каријере упловити и у функционерске воде.

„До сада сам се спортом бавио прво као играч, онда као тренер, а сада ћу се опробати у новој улози. Желео бих да са ове позиције помогнем, као што су нама помагали док сам био играч да имамо што боље услове за рад и развој. Амбиција је да се за младе створе што бољи услови за тренинг, као и за рекреацију одраслих, те за врхунски спорт. Био сам успешан као играч и тренер и надам се да ћу бити успешан и као председник Спортског савеза Војводине“ - ракао је Слободан Бошкан за „Дневник“ по завршетку Скупштине.

На питање какви су му планови одговорио је да је још увек рано за неке конкретније акције.

„Треба да се упознам још с много ствари. Пред нама је летња пауза и нећемо моћи озбиљно да планирамо све док клубови у септембру не почну своје припреме за наредну сезону“, казао је Бошкан.

Бошкан ће председавати и новим Управним одбором, који ће у наредном мандату чинити: Јован Ковачевић (Рукометни савез Војводине, потпредседник), Бранко Лозанов (Кошаркашки савез Војводине), Ђерђ Месарош (Стонотениски савез Војводине), Оливера Јовановић (Савез спорт за све Војводине), Михајло Сујер (СС Оџаци), Милош Алексић (СС Сомбор), Смиљка Јакшић (СС Житиште) и Јовица Момиров (СС Вршац).

Генерални секретар ШВ и у наредном мандату биће Младен Стојшин. У Надзорном одбору су: Небојша Субић (Бициклистички савез Војводине), Вукосава Ђапић Атанацковић (СС Зрењанин) и Љубомир Ковачевић (СС Инђија). Надзорни одбор ће  се конституисати на наредној седници. Комисију за жалбе чиниће: Бојан Перовић (Рукометни савез Војводине), Вук Раонић (СС Нови Сад) и Светислав Вукмирица (Џудо савез Војводине).

Делегати су на седници усвојили записник са Ванредне скупштине одржане 30. новембра прошле године, извештај о раду, записник са седнице Надзорног одбора, извештај о финнасијском пословању за 2016. годину, као и предлог плана рада и финансијског пословања ССВ за 2007. годину.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести