Шпановићева тријумфом и одличним резултатима отворила сезону

АТИНА: Најбоља српска атлетичарка, светска и европска шампионка Ивана Шпановић наступила је данас на митингу у Атини и на најлепши начин отворила ову летњу сезону. 
Ivana Spanovic/Fonet
Фото: Tanjug

Ивана је тријумфовала са резултатом 6.98м и ово је било прво појављивање Шпановићеве на залетишту од освајања светске титуле зимус у Бирмингему, и данас је као што је завршила зимску сезону ушла у наставак златне 2018. године.

Из серије у серију Ивана је била све боља и боља, резултати су се низали од 6.66м у трећој серији, за нијансу боља Ивана је била у четврта серија где бележи 6,71м, да би у петој летела до феноменалних 6,98м, али нажалост уз недозвољени ветар од 2.5м у секунди. 

Ивана је фантастичан резултат постигла и у последњом покушају када је уз максимално дозвољен ветар 2.0м/с скочила 6.92м. 

Управо са резултатом 6.92м Ивана сада дели водећу позицију на светским ранг листама заједно са Канађанком Кристабел Нетеј, а ово је и њен најбољи старт сезоне у каријери.

"Одлучили смо се да нешто раније кренем са такмичењима, односно да пре отварања дијамантске серије у Штокхолму одрадимо један митинг. Дуго нисам скакала у Грчкој за коју ме генерално везују јако лепе успомене из јуниорских дана. Многе рекорде сам баш у Грчкој остварила, а ево и један и данас. Најбоље отварање сезоне у каријери. Скакала сам из скраћеног залета тако да постигнути резултати имају још додатну тежину", задовољно је прокоментарисала Шпановићева. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести