Стасавају младе снаге

Иза фудбалера новосадског Пролетера је још једна успешна година. Полусезону у Првој лиги Србије завршили су на високом шестом месту са 22 освојена бода. У такмичарску годину ушли су,

 након споразума о сарадњи са Војводином, са младим снагама. Многи су после прва два кола и ремија са новајлијама у лиги ЧСК - ом и Напретком били скептици. Међутим, врло брзо Сланиобарци су ухватили ритам и под вођством амбициозног тренера Зорана Јанковића постигли су лепе резултате.

- Основни циљ био је да кроз утакмице млади и талентовани играчи покажу да ли су у будућности способни да се врате у Војводину. Задовољан сам учинком колектива и играма појединаца. Прави пример је био Лазар Зличић, већ сада је у конкуренцији за први тим Војводине, а на добром путу да то исто ураде је још неколико играча - похвалио је игре потенцијалних повратника на „Карађорђе“ Јанковић.

На Слану бару је у прелазном року стигло и неколико играча из нижих рангова такмичења, а највећи терет су изнели и фудбалери који су играли и у прошлој сезони: Швоња, Чордашић, Жигић, Бошковић, Драгојевић и Бузаyија.- Нисмо погрешили у проценама да су нам и те како потребни искусни Слободан Новаковић (најбољи стрелац), Милан Миросављев, Зоран Комазец, Никола Милошевић и Стеван Лешков који су дали велики удео високом пласману. Прилику да се покажу имали су и Никола Фимић, Никола Вукајловић и Никола – навео је Јанковић.

Пролетер је у јесењм делу првенства остварио пет победа, седам нерешених резултата(највише у лиги) и само три пораза.- У првенство смо ушли са младим снагама и знали смо да ће им време бити савезник. Можда смо могли да постигнемо више у неким мечевима, посебно на домаћем терену. На сву срећу, квалитетна игра донела нам је на гостовањима чак девет бодова. Једино слабо издање имали смо у Лазарервцу. Остаје жал за последњим колом и гостовањем у Врању где смо судијском одлуком ускраћени за бод, кога смо заслужили – анализирао је укратко Јанковић, који ће прозивку за пролећни део обавити након Божићних празника.

М. Поповић

Новаковић први стрелац

Током јесење полусезоне наступило је 23 фудбалера.Свих 15 утакмица  одиграли су Кочовић, Гргић и Миросављев,а  следе: Десанчић и Каранов (14), Швоња  (13), Комазец (12), Чордашић, Петрић, Новаковић, Жигић и Бошковић (11), Драгојевић (10) , Бузађија (8), Роцков (7), Зличић и Милошевић (6), Миљковић (5), Лешков (4), Фимић и Вукајловић (2), док су по један меч одиграли Вујичић и Вујаклија, који је отишао у Борац и постао најбољи стрелац Чачана.
Новаковић је са четири гола најефикаснији у екипи, а следе Швоња(3), Гргић, Комазец, Миросављев и Милошевић (2), Кочовић, Зличић и Бошковић( 1).

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести