СУПЕРЛИГА: Преокрет Спартака против Рада (2:1)

СУБОТИЦА: Фудбалери Спартака ЖК су сезону почели победнички, саваладали су чврсту екипу Рада после резултатског преокрета. Гости су решили прво полувреме у своју корист, да би у наставаку домаћин постигао два, а победнички је дело Видана Видаковића.
1
Фото: ФК Спртак ЖК

Гости су од старта дали до знања домаћину да су дошли са великим амбицијама у 16. минуту преко Ђорђа Башановића имали лепу прилику за вођство.Његов оштар шут голман Остојић је спровео у корнер. Након тога  Спартак је преузео иницијативу, у једној акцији Обадовић је лепо  центрирао а Денковић са три метара лопту посло поред гола. У 33. минуту Касалица је добро центрира а Трифуновић за мало био непрецизан.

У надокнади времена Рад је доша у вођство из пенала. Помоћни судија је показао да је  капитен Милошевић играо руком у казненом простору а главни делилац правде Широки је прихватио сугестију и показао на белу тачку показао на белу тачку, а сигуран реализатор је био Милош Трифуновић.

Спартак је у другом делу кренуо офанзивно видно решен да резултат преокрене у своју корист. Рад је играо мирно и чуваро предност до 66. минута  када је Дунђерски идеално послужио Обрадовића, који је из окрета погодио мрежу за изједначење. Рад је затим преко Смиљанића погодио пречку, да би у следећем нападу Шормаз из добре прилике шутирао преко гола.

Домаћин није одустајао од напада, рђеале су се полуприлике да би у 80. минуту маобројна публика пролсавила нови гол домаћина. Младеновић је извео корнер, лопта је дошла до Видаковића који је постигао леп  гол за победу Суботичана – 2 :1.

Гости су  до краја утакмице настојали да стигну макар до изједначења, међутим Суботичани су играли мирно и мудри и без већих проблема сачували три бода.

С. Стојиљковић

 

 

СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца 400, судија: Широки (Смедерево), стрелци: Обрадовић у 66. и  Видаковић у 80. за Спартак, а М. Трифуновић у 45+2. минуту за Рад. Жути картон: Оташевић (Спартак), Живковић (Рад).

СПАРТАК: Остојић 6,5, Јочић 6,5, Текијашки 7, Милошевић 6,5, Денковић 6,5, (Срећковић), Дунђерски 6,5, Обрадовић 7, Сувајyић 6,5, (Шормаз 6,5), Марчић 6 (Видаковић 7), Оташевић 7, Младеновић 7.

РАД: Марковић 6,5, Јовановић 6,5, Касалица 6,5 (Живковић 6), Младеновић 7 (Илић), Башановић 7, М. Трифуновић 7 (В. Тривуновић 6), Јагодић 6,5, Петровић 7, Шипчић 6,5, Стевић 6,5, Стеванић 7

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести