Шурањи без премца

У организацији Спортског савеза, а под покровитељством локалне самоуправе, одржана је проглашења најуспешнијих спортиста општине Нови Бечеј.

За најуспешнијег проглашен је Ласло Шурањи, параолимпијац у стрељаштву,освајач златне бронзане медаље у Рио де Жанеиру.На другом месту је куглаш Норберт Ерњеши, освајач златне медаље на Светском јуниорском првенству у Хрватској, а трећем рукометаш Јединства из Новог Бечеја Владимир Антоновић.

Најуспешнија у конкуренцији јуниорки је првакиња државе у кунгфу вушуу Енита Бехрамај, друга је каратискиња Радмила Вукеља из Новог Милошева, а трећа одбојкашица Ивона Месарош. Најуспешнији млади спортиста је каратиста Владимир Брежанчић, освајач златне медаље на првенству Балкана у Сарајеву, други је кадетски првак државе у куглању Душан Пејин, а трећи кошаркаш Вукашин Вучетић.

Специјално признање за допринос развоју спорта додељено је Јовици Вукељи, тренеру каратиста Младости из Новог Милошева. Најуспешнији спортски колектив, трећу годину заредом, су рукометаши Јединства из Новог Бечеја, трећепласирани у Првој лиги Србије- север. По први пут Плакете Спортског савеза, за спортисте који су поникли у граду крај Тисе, додељене су јуниорском репрезентативцу у рукомету Милану Дакићу, члану Металопластике из Шапца, и фудбалеру Бојану Матићу, првом стрелцу прволигаша Мачве из Шапца.

С. Давидовић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести