Агаси нови Ђоковићев тренер

БЕОГРАД: Легендарни амерички тенисер Андре Агаси и српски тенисер Новак Ђоковић договорили су сарадњу која ће званично почети од Ролан Гароса, преносе светски медији.
EPA/ALEX CRUZ
Фото: EPA/ALEX CRUZ

Како се наводи, освајач осам гренд слем титула, међу којима је и Ролан Гарос 1999. године, покушаће да помогне Ђоковићу да одбрани титулу у Паризу, а потом се и врати на врх АТП листе.

Српски тенисер недавно је отпустио цео стручни штаб на челу са тернером Марјаном Вајдом, а током турнира у Риму, где је стигао до финала, уз њега је био брат Марко.

 

Ђоковић потврдио договор са Агасијем: Хоћу опет на врх

РИМ: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић потврдио је да ће чувени Американац Андре Агаси од Ролан Гароса бити његов тренер.

Ђоковић је на конференцији за медије после пораза од Александра Зверева у финалу Мастерса у Риму истакао да није направљен договор са Агасијем на дуге стазе, него ће о свему разговарати када се виде у Паризу.

"Свакако да од њега могу много да научим, он је током каријере имао пад на 140. место и вратио се".

Ја на срећу нисам толико пао, али нисам више на врху. Разговарали смо, имамо исте приоритете, породица му је важна као и мени и верујем у добру сарадњу", изјавио је Ђоковић.

Српски ас оценио је да није одиграо баш најбоље у финалу против Зверева, али истакао да му партија из полуфинала против Доминика Тима улива оптимизам уочи одбране титуле у Паризу.

"Мислим да нисам фаворит, то је дефинитивно Надал", поручио је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести