Ана Ивановић кандидаткиња за тениску Кућу славних

ЊУПОРТ: Бивша српска тенисерка Ана Ивановић кандидаткиња је за пријем у тениску Кућу славних у Њупорту 2022. године, објављено је на званичном сајту.
ana ivanovic
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Ивановић је 2008. године освојила титулу на Ролан Гаросу победом против Рускиње Динаре Сафине, а потом је постала и прва тенисерка на свету.

Освојила је 15 ВТА титула, играла је у још једном финалу Ролан Гароса (2007, пораз од Жистин Енан), као и за титулу на Аустралијан опену (2008, боља је била Марија Шарапова), 2012. године са Србијом је наступала у финалу ФЕД купа, а каријеру је жавршила 2016. године.

Поред Ивановић ове године су за Кућу славних номиновани Италијанка Флавија Пенета, Кара Блек из Зимбабвеа, Шпанци Карлос Моја и Хуан Карлос Фереро, као и Американка Лиза Рејмонд.

Номинације важе три године, осим у случају да кандидат раније буде изабран.

Од 15. до 31. октобра, навијачи ће моћи да гласају на сајту vote.tennisfame.com, па ће се њихов глас узети у обзир, уз гласове тениских новинара, историчара и постојећих чланова Куће славних.

За пријем у елитно друштво потребно је да најмање 75 посто гласова буде потврђно.

Резултати гласања биће познати почетком наредне године, а церемонија пријема у Кућу славних одржаће се у Њупорту 16. јула 2022. године.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести