АНА ИВАНОВИЋ: Синер ће освојити још много гленд слемова

Ана Ивановић, некада прва играчица света, похвалила је игру Јаника Синера, новог шампиона Аустралијан опена.
ana ivanovic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Српска тенисерка, која се повукла крајем 2016. године, у интервјуу за Уби Теннис је открила да је пратила дешавања из Мелбурна.

- Било је то невероватно. То како је играо цео турнир. Показао је менталну снагу и издржљивост. Начин на који удара лоптицу свитспотом, било је то лепо гледати - каже Ана.

Она са Синером има једну заједничку ствар, тренера Дарена Кејхила. Италијан је силно напредовао радећи са њим, а Аустралијанац је једно време радио и са њом као део Адидасовог развојног програма.

- Уживала сам радећи са Дареном јер он има огромно познавање тениса. Увек ми је давао најбоље савете у тренуцима када сам под притиском. Увек нађе речи да ме смири и упути на прави смер. Веома сам срећна што сам га видела у Јаниковом боксу - додала је Ана.

Откако је освиојио Мелбурн, Синеру је број пратилаца на Инстаграму са 800.000 порастао на 2.4 милиона. Ана има савет за њега.

- Сада су друга времена, присуство на друштвеним медијима је веће него када сам ја 2008. освојила Ролан Гарос. Најважније је да следи свој пут и да тренира, сигурна сам да то већ ради. Има добар тим и систем који га подржава, тако да може да се фокусира на ритам и циљеве - додала је Ивановићева.

Ана, која је током каријере освојила 15 титула, каже да јој се дошада како игра тенисер из Јужног Тирола.

"Има веома добар стил игре у целини. Ментално је и физилчки јак. Ако настави да ради ово што сад чини следе му многе гренд слем титуле. Уживам да га гледам. Делује и да је веома добра особа, што је лепо видети", закључила је српска тенисерка.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести