АО: Ђоковић надмоћно против Рубљова за полуфинале

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Руса Андреја Рубљова у четвртфиналу Аустралијан опена са 3:0 (6:1, 6:2, 6:4) у сетовима.
Фонет/АП
Фото: Фонет/АП

Меч је трајао два сата и четири минута. Новакова 26. узастопна победа на Аустралијан опену.

У трећем сету Ђоковић је од три брејк лопте искористио последњу коју је имао, Рубљов је волеј истерао у аут за 0:1. Новак је без проблема добио свој сервис за 2:0 у гемовима. Имао је Србин брејк лопту и није је искористио. Рубљов је био сигуран на сервису за 1:2. Оба тенисера су била сигурна на свој сревис за 4:2. Седми гем је припао Русу уз Новакове аплаузе за волеј 4:3. Ђоковић је добио свој сервис за 5:3. Од 40/0, Ђоковић долази до 40/30, али је Рубљов стигао до 4:5. Ђоковић је био сигуран на свој сервис за 6:4 и 3:0 у сетовима.

У другом сету Рус је додао гас и освојио своја два сервиса. Сервис му је био снажнији али и прецизнији па је остао у игри. Такође, и Ђоковић није дозволио изненађење на свој сервис и било је 2:2. У 5. гему Ђоковић је почео да чита сервисе свог противника. Притиснуо је ритерном а потом и лоптицама на линију Руса и направио брејк за 2:3. Ветар је почео да ремети ритам оба тенисера, али је Рубљов имао две брејк лопте у 6. гему. Робљов се жалио судији на прекорачење времена код припреме за сервис да би Новак потом освојио гем за 4:2. У 7. гему Рубљов је начинио дуплу сервис грешку и омогућио Новаку нови брејк за 2:5. Имао је Рус брејк лопту у 7. гему, али није успео, било је 6:2 на крају другог сета 2:0.

Фото: Фонет/АП

Ђоковић води 2:1 у гемовима у првом сету. Није искористио две брејк лопте, Рус се вратио у меч снажним ударцима и одолео је притиску Србина. У 4. гему Новак је начинио брејк. Рубљов је притиснут на сервису ритерном и начинио је дуплу грешку за 1:4. Ђоковић је имао 5 брејк лопти и у 6. гему и освојио је гем за 5:1. Рус је имао прву брејк лопту у 7 гему али се Новак извукао одличним првим сервисом. Потом Ђоковић прави дуплу сервис грешку за другу брејк лопту Рубљова. Одиграли су одличан поен оба тенисера али на лош волеј Руса, Новак се извукао и освојио гем и сет 6:1.

Фото: Фонет/АП

Победник меча између Ђоковића и Рубљова играће у полуфиналу првог гренд слем турнира сезоне са Американцем Томијем Полом.

Ђоковић и Рубљов одиграли су три међусобна дуела у каријери, а Србин води 2:1 у победама.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести