АО: Ђоковић у финалу са Надалом, пао и Пуј

У полуфиналу Аустралијан опена најбољи тенисер света Новак Ђоковић савладао је Француза Лукаса Пуја са 3:0 (6:0, 6:2, 6:2) у сетовима и пласирао се у финале турнира.
Novak Djokovic/Fonet
Фото: FoNet

Меч је трајао сат и 25 минута.

Трећи сет био је пресликан други. Четврти гем и Новак је поново напао сервис свог противника, чинило се да ће Пуј издржати притисак али не било је 3:1 па Ђоковић сугиран на сервису за 4:1. 

Пуј је био сигуран на сервису у шестом гему за 4:2. Затим је и Новак освојио свој сервис без већих пробелема за 5:2. Није могао Француз да издржи темпо Новака Ђоковића било је 6:2 и 3:0 у сетовима на крају меча.

Ђоковић ће играти финале са Надалом.


Други сет оба тенисера држали су свој сервис до четвртог гема када је Пуј поново имао проблем са првим сервисом и Ђоковић је искористио прву брејк лопту, тачније оба сервиса Француза завршила су у ауту за 3:1.

Србин је био сигуран на сервису за 4:1. Пуј је успео да освоји свој сервис за 4:2, Новак је имао грешку код волеја на мрежи и два мала аута.

Ђоковић је имао 6/10 поена на мрежи а успео је да освоји свој сервис за 5:2. Пуј је сервирао променљиво, Новак је враћао, потом, однос у винерима био је 19:10 за Србина да би искористио прву сет лопту за 6:2 и 2:0  у сетовима. 


Ђоковић је одмах напао сервис Француза и направио је брејк на старту за 2:0 да би га потврдио за 3:0 у гемовима.

Пуј не може да убаци први сервис, а други му Новак напада и сва три сервиса Србин осваја за 6:0 и 1:0 у сетовима.  

Аустралијан опен игра се за наградни фонд од 29.687.000 долара.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести