АО: Крај за Крунић у Мелбурну, Ванг убедљиво боља

МЕЛБУРН: Најбоље рангирана српска тенисерка Александра Крунић поразом од Кинескиње Кијанг Ванг са 6:2, 6:3,  завршила је учешће у 2. колу Аустралијан опена.
Aleksandra Krunic/Fonet
Фото: Aleksandra Krunić, foto: FoNet

Крунић је за тачно један сат елиминисана од 21. тенисерке света, која у следећој рунди игра са Летонком Анастасијом Севастовом.

Шеста носитељка Елина Свитолина лако се пласирала у треће коло победом над Викторијом Кузмовом из Словачке. Свитолина је савладала Кузмову резултатом 6:4, 6:1 за нешто мање од 70 минута игре. Украјинка ће се у следећој рунди састати са побединцом меча Женг – Кристина Плишкова.

Занимљиво је да је Свитолину из њеног бокса на овом мечу пратио француски тенисер Гаел Монфис. 

Још убедљивија од Елине била је италијанска играчица Камила Ђорђи, која је Иги Свјатек из Пољске препустила само два гема – 6:2, 6:1. 

У првом делу програма у женском синглу даље је прошла Каролина Плишкова – седма фавориткиња у Мелбурну победила је Американку Медисон Бренгл са 4:6, 6:1, 6:0. 

Чехиња је изгубила први сет, али је потом добила 12 од следећих 13 гемова и обезбедила трећу рунду, у којој ће рекете укрстити баш са Ђорђи.

Најбоља тенисерка света Симона Халеп мучила се и у другом колу Аустралијан опена. Румунка је после двоипочасовног маратона једва сломила отпор 37. играчице света Софије Кенин. Халеп је савладала Американку у три сета, са 6:3, 6:7 (5), 6:4. У наредном колу светску број 1 чека изузетно тежак испит, искусна Американка Венус Вилијамс. Старија од сестара Вилијамс је такође играча три сета и скоро три и по сата у другом колу. Венус је савладала Францускињу Ализ Корне са 6:3, 4:6, 6:0. 

У треће коло пласирала се и Наоми Оска из Јапана, победом над Словакињом Зиданшек са 6:2, 6:4. 

У два сета је даље прошла и Кинескиња Шуаи Женг која је надиграла Чехињу Каролину Плишкову 6:3, 7:5. 

Медисон Киз је победила Рускињу Потапову 6:3, 6:4, док је тенисерка са Тајвана Сије надиграла Немицу Зигмунд 6:3, 6:4.

Аустралијан опен игра се за наградни фонд од 29.687.000.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести