АО: Новак против Монфиса на +40

Организатори Аустралијан опена објавили су распоред за сутрашњи дан Аустралиан Опена.  
Novak Djokovic/Fonet
Фото: FoNet

Српски тенисер Новак Ђоковић меч другог кола против Француза Гаела Монфилса играће у дневном термину, када се у Мелбурну очекује температура од 40 степени.  

Ово ће Новаку бити други меч заредом да игра по највећој врућини.

Многи навијачи су незадовољни због тога и питају се зашто шестоструки освајач турнира поново игра дневни меч а Роџер Федерер ноћни.

Међутим Србин је одрадио тренинг по временским условима који га очекују против Монфиса и биће спреман за меч, није му први пут.

Ђоковић, иначе, у среду рано ујутро, око пет сати по средњеевропском времену, почиње меч.

Дуел Србина и Француза трећи је на програму Род Лејвер арене, одмах после мечева женског сингла Марија Шарапова (Русија) - Анастасија Севастова (Летонија) и Гарбиње Мугуруза (Шпанија) - Су Веи Хсих (Кинески Тајпех).

Србија ће четвртог дана у Мелбурну имати још два представника у мушком дублу, Душан Лајовић у пару са Дамиром Џумхуром из БиХ састаје се са другим носиоцима, Финцем Хенријем Континеном и Аустралијанцем Џоном Пирсом на терену број 12 око четири сата, а у отприлике у исто време Виктор Троицки и Румун Маријуш Копил играју против индијско-америчке комбинације Дивиј Шаран/Рајев Рам на 19. терену.

Аустралијан опен игра се за наградни фонд од 43,2 милиона долара.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести