АТП: Ђоковић започео 317. недељу на врху, пад Лајовића

ЛОНДОН: Најбољи тенсиер света Новак Ђоковић започео је данас 317. недељу на врху АТП листе са 11.873 бода.
Novak Djokovic/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић

Други на листи је Рус Данил Медведев, трећи Шпанац Рафаел Надал, а следе их Доминик Тим из Аустрије и Грк Стефанос Циципас.

Шесту позицију држи Немац Александар Зверев, док је Андреј Рубљов престигао Роџера Федерера и од данас је осми играч света, а Топ 10 комплетирају Дијего Шварцман и Матео Беретини.

Од српских тенисера највећи напредак направио је Филип Крајиновић, који је за четири места боље рангиран него прошле недеље и сада је 33. на АТП листи.

Душан Лајовић покварио је пласман за шест позцијиа и од данас је 37. играч света, док су Миомир Кецмановић и Ласло Ђере задржали 47. односно 49. позицију.

ВТА: Без промена у Топ 10, Стојановић 88. на листи

Српска тенисерка Нина Стојановић на најновијој ВТА листи покварила је пласман за једну позицију и тренутно је 88. тенисерка света са 949 бодова.

Олга Даниловић задржала је 162. позиију на листии, а Наталија Костић је три места боље рангирана у односу на претходну недељу и од данас је 199. на ВТА листи.

На челу ВТА листе и даље је Аустралијанка Ешли Барти и промена међу првих 10 тенисерки није било.

Следе је Јапанка Наоми Осака, Симона Халеп, Софија Кенин, Елина Свитолина, Бјанка Андреску, Арина Забаленка, Серена Вилијамс, Каролина Плишкова и Перта Квитова.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести