АТП казнио Кирјоса, и психолог ће имати посла

После инцидента на турниру у Синсинатију Аустралијанац Ник Кирјос кажњен је са 113.000 долара, али то неће бити једина санкција за овог тенисера, јавио је портал Србија данас.
gri
Фото: Youtube Printscreen

Како се наводи на сајту АТП-а, одлучено је да Кирјос буде додатно кажњен пошто је спроведена истрага и утврђен образац понашања Аустралијанца према навијачима и судијама у претходних 12 месеци.

Кирјос је суспендован на 16 недеља и кажњен са додатних 25.000 долара, односно условно на шест месеци током који ће његово понашање на бити праћено и током којих је у обавези да консултује психолога. Осим тога, током новембра и децембра Кирјос ће морати и да ради са специјалистима за понашање.

Уколико испуни све што је постављено пред њега, казна ће Кирјосу бити укинута, а посебно ће се пратити његово понашање према навијачима, као и евентуално неспортско понашање према судијама. Одлука ће ступити на снагу од првог понедељка кад Кирјос прихвати ове услове. Аустралијанац има пет дана за жалбу, а објавио је да се због повреде рамена повлачи са азијске турнеје.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести