АТП казнио ЛТА и Вимблдон због забране руским и белоруским играчима

ЛОНДОН: Асоцијација тениских професионалаца (АТП) казнила је Тениски савез Велике Британије (ЛТА) и организаторе Вимблдона са милион долара због забране такмичења на Вимблдону коју је ЛТА изрекла руским и белоруским тенисерима ове године.
tenis
Фото: pixabay.com

ЛТА је пред почетак трећег гренд слема у сезони одлучила да не дозволи тенисерима и тенисеркама из Русије и Белорусије да се такмиче на турниру.

Поводом казне, ЛТА је саопштила да је дубоко разочарана одлуком АТП-а, пренео је Ројтерс.

"АТП у својим налазима није препознао специфичне околности због руске инвазије на Украјину, као ни одговор међународне спортске заједнице и Владе Велике Британије на ту инвазију. АТП ово види као чисто кршење њихових правила, уз изнанађујући мањак емпатије за ситуацију у Украјини, као и јасан недостатак разумевања за посебну ситуацију у којој се ЛТА нашла", саопштио је Тениски савез Велике Британије.

АТП је у априлу саопштила да је ''унилатерална одлука'' Вимблдона да се на том турниру забрани наступ играчима и играчицама из Русије и Белорусије неправедна и да би могла да представља штетан преседан за сам тенис, подсећа Ројтерс.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести