БЏК куп: Српкиње без плеј-офа за пласман у Светску групу

АНТАЛИЈА: Били Џин Кинг куп репрезентативке Србије  поражене су од Холандије 1:2, па нису успеле да преко баража у Анталији дођу до плеј-офа за Светску групу, који је на програму у новембру.
Тениски савез Србије
Фото: Тениски савез Србије

Српска младост је најавила да је пред њом светла будућност, али против искуснијих Холанђанки није помогла ни Олга Даниловић. Србија ће после пораза и наредне године играти у Првој групи Евро-афричке зоне.

Прво је Лола Радивојевић изгубила после велике борбе у првом сету од Сузан Ламенс - 6:7(4), 0:6, па је Олга Даниловић донела наду да се одлучује у дублу тријумфом над Лесли Патинама Керхове - 6:2, 7:6(5). Међутим, дубл Даниловић/Козаров није успео да донесе одлучујући поен против холандског тандема Ламенс/Шурс - 5:7, 6:7(3).

Селектор Душан Вемић може да буде задовољан. Није могао због повреде да рачуна на најбољерангирану играчицу Александру Крунић, која је саветодавно и морално помагала млађим саиграчицама. Зато су тинејџерке Миа Ристић (16) и Лола Радивојевић (18) у прва четири кола уписале по сва четири тријумфа над боље рангираним и искуснијим ривалкама из Бугарске, Норвешке, Хрватске и Данске, али су их савладале искусније Швеђанке у последњем, 5. колу такмичења по групама.

Катарина Козаров је играла дубл на свих шест мечева, уписала три тријумфа са Олгом Даниловић против Хрватске, Данске и Шведске, а доживела по пораз у тандему са сваком од три саиграчице у друга три меча.

У плеј-оф за пласман у квалификације за попуну Светске групе у новембру пласирале су се Мађарска, Шведска и Холандија, док се у Другу групу Евро-афричке зоне селе Хрватска и поражени из дуела Египат - Данска.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести