Бечејски фудбалери одрадили прву недељу припрема

Иза фудбалера Бечеја је прва недеља рада, а на терену је и ново – старо лице, голгетер Милош Зличић се вратио у клуб крај Тисе.
В. Јанков/Фудбалери Бечеја припремају се за наставак сезоне
Фото: В. Јанков/Фудбалери Бечеја припремају се за наставак сезоне

-До четвртка сам тренирао са фудбалерима Бачке у Бачкој Паланци, тада су ми рекли да се нису договорили са Бечејцима и ево ме назад. Међутим, ствари се мењају филмском брзином. Добио сам путем телефона уверавање из Бачке Паланке да ће се све средити. Одрадио сам два тренинга са мојим клубом, јер нисам желео да губим ниједан дан у припремном периоду. Чекам, још увек сам стрпљив. Мислим да ће се за дан или два све знати. Буде ли договора, враћам се у Бачку Паланку, у супротном остајем крај Тисе до лета каже  Зличић.

Још увек је неизвесно хоће ли стрепети голмани војвођанских српсколигаша или прволигаша, само да здравље послужи млађег од браће Злићић и голова ће сигурно бити.

-Углавом све иде по плану. Због болести је два дана поштеде добио Небојша Павловић, а из истог разлога изостаје и искусни Милорад Јањуш. Остали вредно раде. Другу недељу рада започињемо тренингом у теретани, затим следе два тренинга у Бачком Градишту како бисмо сачували наш терен, а у петак прва утакмица у Новом Саду на терену с вештачком подлогом против омладинаца Војводине – најавио је шеф стручног штаба Милан Белић.

Терена са вештачком подлогом убрзано се ради иза западне трибине стадиона крај Тисе.

-Истина је да је све требало давно да буде готово, али су искрсли проблеми објективне природе и сада се то надокнађује. Екипа грађевинара ради свакодневно и у току је постављање дренаже. Нећу о термину кад ће бити готово, јер може опет нешто да искрсне, али нови савремени објекат је на видику. Ово су последње припреме кад немамо оптималне услове за рад. Ускоро ћемо  и то решити, па ће све клупске селекције моћи да тренирају - рекао је спортски директор Милош Андрић.

Да би сачували главни терен, играчи су радили на простору иза гола,као и голмани. Тренер голмана Драган Лесковац мада је знао да Мане Марковић обележава 20. рођендан није га поштедео.

-Исто ће бити и за 50 дана кад Ранко Пушкић буде славио свој 20. рођендан. Имамо младе голмане, вредно раде и од њих самих зависи ко ће на гол, а ко на клупу - јасан је Лесковац.

Ново лице на тренинзима је Дејан Чокорило, тренер који је задужен за физичку припрему. Брзо и лако се снашао у новом клубу, а и играчи се привикли на њег систем рада, све у циљу да што успешније обаве најтежи део припрема и спремно дочекају наставак сезоне.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести