Били Џин Кинг куп: Србија савладала Естонију

Најбоља женска тениска сениорска селекција Србије такмичење на Били Џин Кинг купу у Анталији, где ће од 11. до 16. априла 2022. одиграти квалификациони мечеве у оквиру I групе Евро-афричке зоне за пласман у плеј оф за попуну Светске групе, стартовала је победом над репрезентацијом Естоније резултатом 2:1.
ТСС
Фото: ТСС

Ово такмичење одвија се по роунд робин систему, два сингла и дубл, а поред Србије за пласман у плеј оф меч који победника води у квалификације за Светску групу бори се још десет селекција. Србија се налази у групи А са екипама Данске, Естоније, Турске и Мађарске.

У првом мечу првог дана такмичења Србију је представљала Дејана Радановић која је изгубила од Естонке Маилен Нуди са 0:2 (3:6, 2:6).

Уследио је сусрет првих табли оба тима у коме је боје Србије одбранила трофејна Александра Крунић која иза себе има 13 година стажа у репезентацији, 28 одиграних мечева, наслов вицешампиона света у овом такмичењу. У сусрету са првим рекетом естонског тима Еленом Малигином најбоља тенисерка Србије савладала је противницу резултатом 2:1 (6:1, 3:6, 6:4) у сетовима и тиме донела изједначење у овом сусрету.

Победника сусрета Србија – Естонија у турском летовалишту одлучио је дубл меч у коме је српски тим Крунић, Радановић савладао противнички пар Малигина, Нуди резултатом 2:0 (6:3, 6:2) у сетовима.

У уторак 12. априла са почетком од 10 часова Били Џин Кинг куп тим Србије одмериће снаге са екипом Данске, следи дан паузе, а затим у четвртак 14. априла судар са Мађарском. Последњи сусрет у оквиру групе А Србија игра у петак 15. априла против домаћина Турске.

Селектор Били Џин Кин куп селекције Србије Душан Вемић на располагању за мечеве у Турској има следећи тим: Александра Крунић (116. ВТА сингл ранг), Дејана Радановић (432. ВТА сингл ранг), Елена Миловановић (802. ВТА сингл ранг), Лола Радивојевић (1.343. ВТА сингл ранг и на јуниорској ИТФ листи 60. место).

“На жалост изгубила сам свој сингл меч, нисам се најбоље осећала физички на терену, последњих пар дана за мене је било мало теже обзиром да сам била прехлађена и у карантину. Успела сам јуче да мало одтренирам, али због тих неких околности нисам успела најбоље да се опоравим и да се снађем на терену физички и тениски. Били су и тешки услови за игру, дувао је јак ветар, тако да перформанс мој данас није био на нивоу на коме је требао да буде и нисам успела своју игру да доведем на ниво како би успела да победим, надамо се да ће наредних дана бити боље” – рекла је репрезентативка Србије Дејана Радановић.

У групи Б такмиче се: Хрватска, Словенија, Шведска, Аустрија, Бугарска и Грузија.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести