Британски новинар: Новак игра најбољи тенис свих времена!

ЛОНДОН: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић остварио је јубиларну, 70. победу на Вимблдону, а Б92 преноси да је британски ТВ коментатор Ендрју Касл изјавио да српски тенисер игра најбољи тенис свих времена. 
Novak Đoković Vimbldon 2019/Fonet/AP
Фото: FoNet

Новак је до 70. победе на Вимблдону дошао победом у четвртфиналу над Давидом Гофаном од 6:;4, 6:0, 6:2 после 117 минута игре, чиме је постао четврти играч у историји турнира у Опен ери са 70 или више победа и придружио се Роџеру Федереру, Џимију Конорсу и Борису Бекеру.

Многи су усхићени његовом игром, преноси Б92, а британски ТВ коментатор Ендрју Касл, који је бивши тенисер, имао је само речи хвале. 

"Питање је ко игра најбољи тенис свих времена? Не ко је најбољи играч свих времена. Мислим да је Новак подигао тај ниво игре последњих година. И то на ниво који никад раније нисам видео. И то још кажем ја који обожавам Рафу и Роџера! И Мареја, и Вавринку и још многе друге", изјавио је Касл у разговору са колегиницом са ББЦ-а Сју Баркер.

Он је при томе подсетио још једном на јануар и победу Ђоковића над Надалом у Мелбурну.

"Новаково издање у финалу Аустралијан Опена био је највиши стандард тениса икад виђен, у то сам апсолутно сигуран", закључио је Касл.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести