Брнабић за Си-Ен-Ен: Не видим Новака као антиваксера

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић изјавила је у интервјуу за амерички Си-Ен-Ен да је разочарана начином на који је српски тенисер Новак Ђоковић третиран у Аустралији и нагласила да не види Ђоковића као антиваксера.
ana brnabic, Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Фото: Влада Србије/Слободан Миљевић

"Уверавали су ме да политика неће бити умешана и да ће према Новаку поштено поступати", рекла је Брнабић.

На питање новинара да ли се онда осећала издано, казала је да не може то да каже.

"Не могу рећи да сам се осећала издано. Оно за шта ја бринем је да грађани Србије буду третирани поштено и да ја покушам да им помогнем што је више могуће", рекла је Брнабић.

Упитана да ли зна зашто Ђоковић не жели да се вакцинише, рекла је да не зна и да је то његова лична одлука.

На констатацију да га у Аустралији сматрају антиваксером и питање да ли би Ђоковић требало да објасни свој став о вакцинама, премијерка је рекла да не мисли да би он то требало да уради.

"Не видим Новака као антиваксера. Када је Новак организовао тениски турнир у Србији, имали смо све вакцине доступне за тениске играче када нису могли да се вакцинишу у својим земљама. Он је подржао вакцинацију, он подржава вакцинацију људи који желе да се вакцинишу. Не сматрам га антиваксером", поручила је Брнабић.

На питање да ли јој је било неугодно што је у протеклих недељу и више дана морала да брани нечија права да се не вакцинише, иако покушава да подстакне људе на вакцинацију, одговорила је:

"Зар не живимо у демократији? Зар није до избора људи? Поносна сам и срећна што смо у Србији покушали да омогућимо људима да изразе своја неслагања, а нисмо их присиљавали да се сагласе с нечим".

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести